YPFOE201 - De tsiis yn 'e saad

Een sprookje (boek), maandag 08 september 1975

De tsiis yn 'e saad
Der wie ris in foks, dy rûn alhiel yn 'e stúdzje—hy tocht allinnich oan lekkere biten en hoe't er dy beneikomme soe. Sadwaande seach er neat, en dat wie ynienen: Ploemp! Hy túmele yn in saad. Dêr stie wetter yn, dat it wie der neat net noflik en hy koe der ek

Onderwerp

AT 0032 - The Wolf Descends into the Well in one Bucket and Rescues the Fox in the Other    AT 0032 - The Wolf Descends into the Well in one Bucket and Rescues the Fox in the Other

Beschrijving

Een vos valt in een put. De maan weerspiegelt in het water. De vos zegt tegen de wolf dat er een kaas in de put ligt, en dat hij er de helft van heeft opgegeten. Hij biedt de wolf het andere stuk aan. De wolf gaat in de emmer zitten die bovenin de put hangt en laat zich naar beneden zakken. Omdat de vos lichter is dan de wolf, wordt hij tegelijkertijd in de andere emmer omhoog gehesen.

Y. Poortinga: De foet van de reinbôge. Fryske folksferhalen. Baarn (etc.) 1979, p.219

The Wolf Descends into the Well in one Bucket and Rescues the Fox in the Other