Een sage (mondeling), maandag 18 februari 1963

Weerkomen.
Dou wie nog in Roswinkel woonden, proatten dai wat wol over weerkomen van aine, dai al laank dood was. Benoam mensken, dai slecht leefd hadden, of gounend, dai vermoord warren of zuk zulf te kört doan hadden, wörden loater weer zain.
Zo har zuk d’r ook ’n kerel van kant moakt. Aalgedurig wazzen d’r lu, dai hum weer loopm zain hadden. Ik leufde zukke vertelsels deurgoans nich. Man as ik langs ’t stee mös, wor dai man zuk van ’t leven beroofd har, dan was ‘k toch ’n beetken baange.

SINSAG 0450 - Andere Tote spuken.    SINSAG 0450 - Andere Tote spuken.

Beschrijving

Mensen die slecht geleefd hadden, zelfmoordenaar en mensen die vermoord waren werden na hun dood weer gezien. Verteller geloofde dergelijke verhalen niet, maar was toch wel een beetje bang als hij langs het huis van een zelfmoordenaar moest.

Andere Tote spuken

Roswinkel    Roswinkel