STSAG720 - Brits onderzoek naar gruwelen in Amsterdam

Een broodjeaapverhaal (krant), vrijdag 07 maart 1997

Auteursrecht:

This text contains copyrighted information.

TM 6041 - Snuff movies (lustmoord-films)    TM 6041 - Snuff movies (lustmoord-films)

Beschrijving

Kinderen worden door pedofielen ontvoerd en gedrogeerd. Vervolgens worden ze meegenomen naar Amsterdam, waar ze in de prostitutie moeten werken. Er worden zogenaamde snuff movies gemaakt, waarin de kinderen worden gemarteld, verkracht en vermoord. De lijken van de kinderen worden in een meer gedumpt. De video-opnamen worden voor grote bedragen verkocht. De politie verklaart bij gerichte invallen nog nooit een snuff movie te hebben buitgemaakt.

Algemeen Dagblad, 7-3-1997, p.1 en 5

7 maart 1997
Het begrip "snuff movie" zou vertaald kunnen worden als "(lust)moord-film". Het Engelse "to snuff" is namelijk slang (bargoens) voor doodmaken, koud maken (lett. uitdoven, snuiten als bij een kaars).
Snuff movies (lustmoord-films)

Scotland Yard    Scotland Yard