Een mop (internet), vrijdag 15 december 1995

Op een boerderij heeft de haan zijn beste tijd gehad, en de boer vindt dat het tijd geworden is om een nieuwe haan aan te schaffen.
Wanneer die nieuwe, jonge haan aankomt in het kippehok, zegt de oude haan tegen hem: "Ik besef wel dat ik niet meer van de jongsten ben, en ik zal je met plezier mijn plaats afstaan, als je me kan verslaan in een looprace van de ene kant van het erf naar de andere. De enige voorwaarde die ik stel, is dat ik vier meter voorsprong wil."
De jonge haan, overtuigd van zijn capaciteiten, gaat akkoord met dit voorstel, en de hanen beginnen te lopen. Na een tiental meters koers klinkt ineens een schot, en de jonge haan valt dood neer.
"Verdorie," zegt de boer, met een rokend geweer in zijn handen, "dat is nu al de vierde haan van de verkeerde soort deze week!"
Tom, Diepenbeek.
(Gepubliceerd op Internet, adres http://www.concentra.be/surfmap/moppendec.html, december 1995)

Beschrijving

Op een boerderij moet een oude haan plaats maken voor een jonge. De oude haan verleidt de jonge tot een hardloopwedstrijd, waarbij de oude haan een voorsprong mag hebben. Tijdens de wedstrijd wordt de jonge haan door de boer doodgeschoten: dat is nu al de vierde homosexuele haan deze week.

Gepubliceerd op Internet, adres http://www.concentra.be/surfmap/moppendec.html, december 1995