STSAG729 - Poltergeist in Druten onderzocht

Een broodjeaapverhaal (), november 1995

Auteursrecht:

This text contains copyrighted information.

SINSAG 0456 - Der Poltergeist im Hause    SINSAG 0456 - Der Poltergeist im Hause

Beschrijving

In een woonhuis worden Poltergeist-verschijnselen waargenomen: steentjes en zand vliegen door de lucht, en glaswerk springt aan stukken. De verschijnselen doen zich telkens voor in de nabijheid van de puberzoon. De politie denkt aan kattekwaad van buiten. Omstanders geloven in een plaaggeest. De familie zelf denkt dat de zoon door kwade geesten is bezeten. Parapsychologische onderzoekers constateren dat de puberzoon de oorzaak is. Enerzijds stellen zij 'imitatieve fraude' vast: de jongen gooit zelf met steentjes en zand om aandacht te trekken. In andere gevallen denken de onderzoekers echter aan psychokinetische activiteit, die door de zoon worden ontplooid. Testjes wijzen in de richting van psychokinetische krachten bij de jongen.

Parapsychologische Nieuwsbrief 8 (1995) 3, p.1-4

De lopende tekst van het artikel is verwijderd op verzoek van de betrokken familie.