MOP30595 - Roodkapje met het misvormde armpje

Een mop (e-mail), dinsdag 12 november 1996

Roodkapje met het misvormde armpje
Roodkapje heeft misvormd armje [bovenarm ongeveer zijwaards horizontaal, onderarm vertikaal omhoog]. Loopt door het bos, gaat bloempjes plukken voor grootmoeder. Mandje voor bloemen hangt aan desbetreffende armpje (bijzonder handig dus). Plukt diverse bloempjes [alles steeds uitgebeeld, met armpje dus omhoog etc.]. Neigt naar grond teneinde weer een nieuw bloempje te plukken.
Hoort heel zachtjes [zachtjes]: "Pluk mij niet!"
Roodkapje schrikt terug, maar denkt zich bij nader inzien te vergissen, en neigt weder [steeds uitgebeeld].
Bloempje [wederom zachtjes]: "Pluk mij niet!"
Roodkapje probeert het nogmaals.
Bloempje [immer zachtjes]: "Als je mij niet plukt mag je drie wensen doen!"
Roodkapje denkt na...: "Ik wil dat m'n armpje net zo wordt als m'n andere armpje!" [Het niet misvormde armpje wordt nu ook misvormd, gelijk hierboven omschreven.]
Roodkapje: "Nee, niet zo, andersom!" [beide armpjes verdraaien nu naar de rug, onderarmen achterwaarts schuin en gedraaid naar boven, zodat een enigzins gebogen houding ontstaat.] Roodkapje: "Nee...oh, ik wordt gek!"
[De armpjes beginnen nu schokkerig te draaien, Roodkapje zelf ook, gezicht trekt en krijgt vreemde uitdrukkingen... dit gedurende enige tijd (zolang als nodig is de clou bij het publiek te laten postvatten).]
(Amsterdam, 12 november 1996)

ATU 0750A    ATU 0750A

Beschrijving

Roodkapje heeft een ongelukkig armpje en gaat bloempjes plukken in het bos. Een bloempje roept bij herhaling "pluk mij niet" en belooft daarbij dat er drie wensen in vervulling zullen gaan. Als eerste wenst Roodkapje dat haar ene arm wordt als de andere: nu heeft ze twee omgelukkige armpjes. Als tweede wens roept ze: "Nee, andersom!" Hierop gaan de ongelukkige armpjes andersom ongelukkig staan. Bij de derde uitroep, "Oh, ik word gek!", gaat ook de derde wens in vervulling.

n.v.t.

The Wishes & AT 0333 The Glutton (Red Riding Hood)