Een broodjeaapverhaal (mondeling), woensdag 14 mei 1997

Hoofdtekst

Als kind al werden ik en veel anderen bang gemaakt met verhalen over de nasi en bami bij de Chinees waar ze honden- en kattenvlees in zouden doen. Dat deden ze in China toch ook. Ze zeiden dan wel dat er allemaal honden bij de Chinees gevonden waren die bestemd waren geweest voor in de nasi en zo. Zo ken ik ook een verhaal over een Chinees die zijn hele zolder vol had zitten met huisdieren. Die zouden dan allemaal geschikt zijn voor consumptie. Het is alleen wel zo dat er in sommige landen wel degelijk zulk vlees gegeten wordt. Ook bijvoorbeeld berenvlees. Zo zou men zich in een bepaald Aziatisch land ernstig zorgen maken over het voortbestaan van de bruine beer, omdat die heel veel gegeten zou worden. Dit is echt gebeurd. Ik heb er televisiebeelden van gezien.

BRUN 02700 - Ethnic Restaurant Stories    BRUN 02700 - Ethnic Restaurant Stories

Beschrijving

In bepaalde Aziatische landen zouden honden, katten, beren etc. worden gebruikt voor menselijke consumptie.

n.v.t.

Ethnic Restaurant Stories