Een broodjeaapverhaal (mondeling), woensdag 14 mei 1997

Hoofdtekst

Bij Sellafield is een kerncentrale die uitmondt in de Ierse Zee. Daar zijn allemaal vissen gevonden met allerlei misvormingen: 2 staarten, 3 ogen, vissen die helemaal bleek weggetrokken waren etc. Net zoiets had je bij Tsjernobyl. Daar hebben ze geprepareerde foetussen met 3 hoofden, 2 armen, lammeren met 6 poten, 2 koppen en zo. Een eng voorbeeld was een lichaam met 2 hoofden die van achteren aan elkaar vastgeplakt zaten. Of: een romp met nog een tweede hoofd uit de borstkas. Hier zijn foto's van gemaakt en ze zijn geprepareerd in potten. Dat is dus waar gebeurd. Een team van artsen deed toen genenonderzoek. Er waren veel miskramen en vreselijke foetussen. Die zijn allemaal bewaard. Echt vreselijk. Van Sellafield zijn er ook foto's en zo te zien.

Beschrijving

In de buurt van de kerncentrale bij Sellafield zijn vissen met misvormingen gevonden. Iets soortgelijks is gebeurd in Tsjernobyl, waar men de foetussen van misvormde lammeren e.d. heeft geprepareerd en in potten bewaard. Artsen gebruiken deze foetussen voor genenonderzoek. Van de vissen uit Sellafield bestaan ook foto's.

n.v.t.

Ierse Zee    Ierse Zee