Een broodjeaapverhaal (mondeling), woensdag 14 mei 1997

Hoofdtekst

Ergens in Australië was er een bepaalde route waarop vaak een motorrijder kwam die mensen meenam (als lifters). Op een keer neemt hij zo een meisje mee. Na een tijd wil het meisje dat hij stopt, omdat ze even moet plassen. Dit gebeurt en ze verdwijnt achter een struik. Als ze even later terugkomt is de motorrijder spoorloos verdwenen. Hij is echt in geen velden of wegen te bekennen. Normaal kun je op zo'n vlak, uitgestrekt land iemand nog wel heel in de verte zien, maar hier was dus echt helemaal niets te zien. Later neemt de motorrijder een man mee naar de stad. Als ze samen in de stad zijn gekomen en daar wat rondlopen, draait de lifter zich eventjes om. Dan wil hij de motorrijder voorstellen om samen ergens een kopje koffie te gaan drinken. Maar als hij zich omdraait is de motorrijder spoorloos verdwenen. Deze motorrijder zou de geest zijn van een jongeman die vaak op dit traject rondreed en is verongelukt. De geest zou namelijk sprekend lijken op deze jongen. De verhalen over deze motorrijder zijn de ronde gaan doen in de jaren '70.

BRUN 01000 - The Vanishing Hitchhiker    BRUN 01000 - The Vanishing Hitchhiker

Beschrijving

Op een bepaalde route in Australië bevindt zich een motorrijder die vaak lifters meeneemt. De motorrijder verdwijnt echter dikwijls spoorloos. Hij zou de geest zijn van een jongeman die vaak op dit traject rondreed en is verongelukt. De geest zou namelijk sprekend op deze jongen lijken.

n.v.t.

In deze versie is het niet de lifter die spoorloos verdwijnt, maar degene die de lifters meeneemt.