Een broodjeaapverhaal (mondeling), maandag 02 juni 1997

Hoofdtekst

Over clowns die kinderen meenemen en/of misbruiken ken ik een verhaal dat waar gebeurd is in de V.S. Een man die daar vrijwillig in ziekenhuizen optrad bleek een seriemoordenaar van jonge jongens (van tieners) te zijn. Hij heette John Wayne Gacy en zit nu in de bak (en staat op de dodenlijst) of hij is al dood. Hij was echt een modelburger, die onder andere in ziekenhuizen als clown optrad. Hij scheen zo'n 15 jongens te hebben meegenomen, vastgebonden op zijn zolder, misbruikt en daarna in mootjes gehakt. In het dagelijks leven was hij geloof ik eigenlijk aannemer. Hij heeft die jongens later óf in zijn eigen kelder, óf in de fundamenten of zo van een gebouw waaraan ze bezig waren begraven. Het was ook wel een grote viezerik. Hij heeft die jongens echt vreselijk misbruikt. Er zijn ook nog enkele andere slachtoffers aan hem toegeschreven; jongens uit diezelfde regio die nooit zijn teruggevonden.

Beschrijving

Een man die vrijwillig in ziekenhuizen optreedt als clown blijkt een seriemoordenaar te zijn. Hij heeft minstens 15 jongens meegenomen, misbruikt, vermoord en na afloop begraven.

n.v.t. (telefonisch interview d.d. 2 juni 1997)

John Wayne Gacy    John Wayne Gacy