Een mop (mondeling), maandag 26 mei 1997

Hoofdtekst

Een Duitser, een Nederlander en een Belg worden in Amerika gearresteerd voor een gewapende overval. En als daar doden bij vallen (wat zo was) geldt in Amerika de doodstraf. Ze beweren nog wel dat ze het niet gedaan hebben, maar toch krijgen ze alledrie de doodstraf. Maar ze mogen wel zelf kiezen hoe: de elektrische stoel of de galg. De Duitser zegt: `Nou, doe mij maar de elektrische stoel, dan ben ik er snel vanaf.' De Duitser gaat in de stoel zitten. De stoel trilt wel een beetje, maar er gebeurt verder niets. Hij blijft leven. En de straf is officieel toch ten uitvoer gebracht, dus de Duitser mag gaan. De Nederlander kiest ook voor de stoel. En weer gebeurt er niets ergs. De stoel is wel ondertussen gerepareerd, maar toch... Ook de Nederlander blijft leven en mag gaan. Dan mag de Belg zijn keuze maken. Hij zegt: `Doe mij maar de galg, want die stomme elektrische stoel doet het steeds niet.'

Beschrijving

Een Duitser, een Nederlander en een Belg worden in Amerika ter dood veroordeeld voor een gewapende overval. Ze mogen zelf bepalen hoe ze willen sterven: op de elektrische stoel of aan de galg. De Duitser en de Nederlander kiezen voor de stoel, maar blijven leven door een defekt aan de stoel. De Belg kiest voor de galg, omdat de stoel het steeds niet doet.

n.v.t.

Duitser    Duitser