Een broodjeaapverhaal (brief), vrijdag 13 juni 1997

Hoofdtekst

Een inbreker vond twee dode bejaarden onderin de vrieskist die hij bezig was leeg te roven. Hij van schrik naar de politie. Bleken het de ouders te zijn (geweest) van de vrouw des huizes. Die had geen geld, gezondheid of baan en wilde toch graag studeren. Haar ouders waren goed door haar verzorgd en vlak na elkaar van ouderdom gestorven. Eén begrafenis kost al 6000 gulden: zij had geen haast gehad hun overlijden aan te geven bij de gemeente en was hun pensioen bij het postkantoor al twee jaar blijven beuren, 1800,- per maand.
[Aantekening in handschrift: "U.L."]
(Wouter Noordewier, Nieuwegein, brief 13 juni 1997)