Een broodjeaapverhaal (brief), vrijdag 13 juni 1997

Hoofdtekst

Een meisje kreeg op school als opstel-onderwerp op: 'Mijn mooiste boek'. Ging ze nog eerlijk zitten schrijven waarom ze haar hele jeugd lang altijd de Wehkamp Catalogus (of was het Neckermann?) het mooiste boek had gevonden: prachtige kleurenfoto's, èchte dingen, waarbij je toch je fantasie kon laten werken ("Als ik dàt toch een had..."), lekker dik, mooie mannen (modellen), en héél afwisselend. Vond haar lerares dat ze zich niet aan het onderwerp had gehouden: "Overnieuw!" Daar had ze toevallig geen zin in en ze kreeg een nul.
[Aantekening in handschrift: "Waar."]
(Wouter Noordewier, Nieuwegein, brief 13 juni 1997)

Beschrijving

Een meisje moet op school een opstel schrijven over 'Mijn mooiste boek'. Het meisje schrijft heel eerlijk dat dat de catalogus van een bepaald postorderbedrijf is. De lerares eist dat zij een nieuw opstel schrijft. Het meisje weigert en krijgt een nul.

Brief Wouter Noordewier, Nieuwegein, 13 juni 1997 (privé-bezit T. Meder)

Wehkamp    Wehkamp