Een broodjeaapverhaal (brief), vrijdag 13 juni 1997

Hoofdtekst

Mijn huisarts kreeg eens een volkomen hysterische man aan de telefoon. Die schreeuwde dat de dokter onmiddellijk moest komen. "Maar ik zit nu temidden van mijn patiënten, meneer! Er heerst momenteel een griepepidemie en wij..."
"Ik heb een hersenbloeding!"
De dokter liet zijn patiënten meteen in de steek en racete in zijn rode sportwagentje naar het adres van de man. Bleek die man de nacht tevoren, na het eten van een reep chocola in bed, in slaap te zijn gevallen met zijn gezicht op een stukje ervan... Dat stukje was toen gesmolten in de buurt van zijn oor.
[Aantekening in handschrift: "U.L."]
(Wouter Noordewier, Nieuwegein, brief 13 juni 1997)

Beschrijving

Een huisarts bezoekt in allerijl een man die beweert een hersenbloeding te hebben.De man blijkt de nacht tevoren, na het eten van een reep chocola in bed, in slaap te zijn gevallen met zijn gezicht op een stukje ervan. Dat stukje was toen gesmolten in de buurt van zijn oor.

Brief Wouter Noordewier, Nieuwegein, 13 juni 1997 (privé-bezit T. Meder)