BRAAP011 - Eens een dief, altijd een dief

Een broodjeaapverhaal (boek),

Eens een dief, altijd een dief
Een echtpaar ontdekt, als het 's ochtends het huis verlaat, dat de auto gestolen is. Ze bellen de politie om de diefstal aan te geven, en doen voor de rest van de dag zo goed en zo kwaad als het gaat zonder auto hun zaken af.
Wie schetst hun verbazing als ze de volgende ochtend de deur uitgaan en hun auto weer zien staan. Op het dashboard zit een briefje, luidend: "Excuus voor het ongemak dat ik u bezorgd heb, maar ik had zo dringend een auto nodig! Hier zijn twee kaartjes voor La Traviata voor aanstaande vrijdag om het goed te maken. Ik wens u een prettige avond."
Het echtpaar is blij verrast en vindt het vermakelijk. Maar niet meer zo vermakelijk als ze van de opera terugkeren en tot de ontdekking komen dat hun huis vakkundig is leeggehaald.

BRUN 01835 - The Double Theft    BRUN 01835 - The Double Theft

Beschrijving

De auto van een echtpaar is gestolen, maar de volgende ochtend staat hij er weer met een verontschuldigend briefje: "Excuus voor het ongemak dat ik u bezorgd heb, maar ik had zo dringend een auto nodig! Hier zijn twee kaartjes voor La Traviata voor aanstaande vrijdag om het goed te maken. Ik wens u een prettige avond." Het echtpaar gaat naar de opera maar ontdekt bij terugkeer dat hun huis vakkundig is leeggehaald.

Ethel Portnoy: Broodje Aap. 10e druk, Amsterdam 1992, p.25

Commentaar

Portnoy merkt hierover in een noot nog op: "In dit verhaal zit een dubbele grap: La Traviata betekent 'De Bedrogene'.
The Double Theft

La Traviata    La Traviata