Een broodjeaapverhaal (mondeling), donderdag 25 september 1997

Dit vertelde een conducteur in de trein van Utrecht naar Maarssen.
Een machinist zag iemand bij het spoor liggen. Hij dacht dat er misschien een ongeluk was gebeurd. Maar door de hoge snelheid van de trein had hij het niet zo duidelijk kunnen zien, en daarom wilde hij niet meteen de politie bellen. In plaats daarvan waarschuwde hij de machinist van de volgende trein, en vroeg of deze even af zou willen remmen op de bewuste plek, om te kijken of er inderdaad iemand lag.
Dus die andere machinist ging heel langzaam rijden. De passagiers vroegen zich af wat er aan de hand was, en keken allemaal nieuwsgierig uit het raam. De hele trein was er zo getuige van dat er een stel lag te vrijen in de bosjes. Die dachten een rustig plekje gevonden te hebben, maar hadden geen rekening gehouden met de spoorbaan.
Onder luid gejoel van de reizigers reed de trein hen tergend langzaam voorbij.

Beschrijving

Een treinmachinist ziet een man naast de rails liggen, en denkt dat er misschien een ongeluk is gebeurd. Hij vraagt de machinist van de volgende trein om even te kijken wat er aan de hand is. De trein mindert vaart, zodat alle passagiers kunnen zien hoe er een stel in de bosjes ligt te vrijen.

n.v.t.

NS    NS