Een broodjeaapverhaal (e-mail), vrijdag 03 oktober 1997

Hoofdtekst

Over vreemdelingen en rare gewoontes gesproken; er schoot me laatst ineens te binnen dat ik een paar jaar geleden op t.v. een interview met Michael Caine (de Britse acteur) zag, waarin hij vertelde hoe hij zich in zijn jonge jaren, nog voor zijn acteercariere, in leven had gehouden door in Londen allerlei kleine baantjes aan te nemen, waaronder een in een donutfabriek. Hij vertelde dat hij daar een aantal mannelijke Turkse collega's (ik geloof tenminste dat hij zei dat het Turken waren; op zich vreemd, want volgens mij heb je die in Engeland niet zoveel; maar goed...) had die een nogal vreemd gevoel voor humor ten aanzien van de donuts hadden. Toen de journalist aan hem vroeg wat hij daarmee bedoelde, antwoordde Caine: `Nou, er zit een gat in een donut...' [korte stilte]... Caine: `Sindsdien lust ik nooit meer donuts...'

Een man vertelt over grappen die buitenlandse werknemers in een fabriek uithalen met donuts.

n.v.t.