STSAG908 - Onder de Dom

Een broodjeaapverhaal (mondeling), donderdag 16 oktober 1997

Hoofdtekst

Ooit, lang geleden was er een Unitarische student die zich zeer depressief voelde, en zichzelf van het leven wilde beroven. Hij had bedacht om van de Dom af te springen (op zich niet slecht als een Unitariër van de Dom afspringt), maar daarbij is hij op een (Corps-) lid gevallen. De laatste heeft het niet overleefd. Om dit voortaan te voorkomen mag een Corpslid niet onder de Dom doorlopen. Behalve één keer in de vijf jaar, tijdens de intocht van het lustrum. Dan loopt er een hele stoet onder de Dom door. De Dom is dan echter wel eerst gecontroleerd door de 'studenten-weerbaarheid' op aanwezigheid van Unitariërs en ander vaag volk.

Beschrijving

Corpsleden mogen niet onder de Dom door lopen. Ooit is iemand van Unitas er vanaf gesprongen, en bovenop iemand van het Corps terecht gekomen, wat het Corpslid fataal werd.

n.v.t.

U.S.C.    U.S.C.