STSAG916 - Het verloren kompas

Een broodjeaapverhaal (mondeling), donderdag 16 oktober 1997

Hoofdtekst

Dit verhaal is echt gebeurd. Een Utrechtse geologiestudent moest voor veldwerk naar Spanje, en had een kompas nodig. Hij leende het kompas vanm zijn huisgenoot, die ook geologie studeerde. Tijdens de werkzaameden in Spanje verloor de jongen het kompas. Terug in Nederland wilde hij een nieuwe kopen voor zijn huisgenoot, maar dat kwam er steeds niet van. Precies een jaar later moest de huisgenoot zelf naar Spanje. Hij vond in een rotsspleet een kompas. Toen hij het oppakte, bleek zijn eigen postcode er in gegraveerd te staan. Het was zijn eigen kompas, dat die andere student een jaar geleden daar had verloren.

Beschrijving

Een student leent een kompas, en verliest het tijdens veldwerkzaamheden in Spanje. De eigenaar van het kompas vindt het een jaar later terug.

n.v.t.

Spanje    Spanje