STSAG929 - In gesprek

Een broodjeaapverhaal (internet), dinsdag 04 november 1997

In gesprek
Een koppel staat op het punt uit elkaar te gaan als de man plots op een zakenreis moet. Hij vertelt zijn vriendin dat hij een week wegblijft en dat zij al haar spullen uit het apartement moet verwijderen. Onderweg begint hij zich schuldig te voelen en belt naar huis. Aanvankelijk krijgt hij geen gehoor. Een paar dagen later krijgt hij telkens een in gesprek toon als hij belt. Eenmaal weer terug ontdekt hij dat er thuis niets aan de hand is. Haar spullen zijn inderdaad weg, die van hem staan er nog en alles ziet er okay uit. Hij merkt op dat de hoorn van de haak ligt - vandaar de in gesprek toon. Hij legt de hoorn op de haak en pakt zijn bagage uit. Een paar weken later ontvangt hij een telefoonrekening van 3500 gulden. Zijn vriendin had de tijd gebeld in Tokyo en daarna de hoorn neergelegd.
(Onder het kopje 'Amazing Stories' gepubliceerd op Internet door Erwin van der Zande. Datum: 4 november 1997.

BRUN 07215 - The Lover's Telephone Revenge    BRUN 07215 - The Lover's Telephone Revenge

Beschrijving

Een man wil dat zijn vriendin vertrekt. Zelf gaat hij op reis. Als hij naar huis belt, blijkt de telefoon telkens in gesprek. Bij terugkeer is de vriendin met al haar spullen verdwenen, en verder lijkt alles in orde. Dan krijgt de man een gepeperde telefoonrekening. De vriendin had de tijdmelding in Tokyo gebeld en toen de hoorn naast de haak gelegd.

The Lover's Telephone Revenge

Tokyo    Tokyo