BRAAP031 - Eén enkel, een retour

Een broodjeaapverhaal (boek),

Eén enkel, een retour
Het personeel van een grote Londense drukkerij gaat op het jaarlijkse uitstapje naar Brighton. In een kroeg raken ze dik bevriend met de man achter de piano. Tegen sluitingstijd is het duidelijk dat deze te dronken is om alleen thuis te komen en ze bieden hem daarom een lift aan.
De laveloze pianist geeft een adres in Londen op, ze hijsen hem in het busje en zo wordt hij thuis afgeleverd. Een klein meisje doet open.
Hée, dat is mijn Pappa, roept het kind in stomme verbazing, maar waar is mamma? Gisteren zijn ze samen voor twee weken naar zee vertrokken!

BRUN 01130 - The Day Trip    BRUN 01130 - The Day Trip

Beschrijving

Een gezelschap geeft een dronken pianist een lift van Brighton naar zijn huis in Londen. Een klein meisje opent de deur. Ze is de dochter van de dronkelap, en vraagt verbaasd waarom haar moeder er niet bij is. Haar ouders waren samen voor twee weken naar Brighton vertrokken.

Ethel Portnoy: Broodje Aap. 10e druk, Amsterdam 1992, p. 50

The Day Trip