BRAAP032 - De brandende bruid

Een broodjeaapverhaal (boek),

De brandende bruid
Geen klant van een warenhuis kan ooit een bruidsjapon terug brengen. Dit is de reden: Op een dag kwam een vrouw een bruidsjapon kopen voor haar dochter die het te druk had om zelf te komen passen. De volgende dag bracht ze de japon terug met de mededeling dat hij niet zo bij de dochter in de smaak was gevallen. Een paar dagen later werd dezelfde bruidsjapon opnieuw verkocht, nu aan iemand anders. De huwelijksdag breekt aan, de nieuwe bruid begeeft zich naar de kerk, en de ceremonie is in volle gang. Midden in de plechtigheid begint zij te gillen en aan haar japon te rukken. Haar huid laat los in grote zwarte stukken. Voor iemand te hulp kan komen valt ze dood neer. De eerste vrouw had de japon gebruikt om er het gebalsemde lichaam van haar gestorven dochter in op te baren.

BRUN 03230 - The Poison Dress    BRUN 03230 - The Poison Dress

Beschrijving

Een vrouw koopt een bruidsjurk voor haar dochter, maar brengt hem de volgende dag terug omdat hij niet goed zou zijn. De volgende draagster van de jurk sterft tijdens haar bruiloft, omdat haar huid van haar lichaam loslaat. De eerste koopster had de jurk gebruikt om het gebalsemde lichaam van haar gestorven dochter in op te baren.

Ethel Portnoy: Broodje Aap. 10e druk, Amsterdam 1992, p. 51

The Poison Dress