BRAAP051 - Verkocht is verkocht

Een broodjeaapverhaal (boek),

Verkocht is verkocht
De narcoticabrigade heeft een seintje gekregen dat een dealer in een bepaald café zaken doet. Ze willen hem in de val laten lopen, en vermomd als hippies bieden ze hem 1000 gulden als hij hen
aan wat stuff kan helpen.
Die nacht droomt hij dat hij in de val wordt gelokt, en voorzichtigheidshalve geeft hij de volgende dag voor de 1000 gulden een zakje bloem.
Hij wordt meteen ingerekend, maar verklaart op het bureau dat hij hun alleen maar een zakje bloem heeft verkocht. Ze moeten hem laten gaan, met 1000 gulden en al.

Beschrijving

Een drugshandelaar wordt er ingeluisd door de politie. Hij had echter een slecht voorgevoel, en heeft de vermomde agenten in plaats van drugs een zakje bloem verkocht voor duizend gulden. Ze kunnen hem niets maken en moeten hem laten gaan met al het geld.

Ethel Portnoy: Broodje Aap. 10e druk, Amsterdam 1992, p. 75