BRAAP052 - Door omstandigheden te koop

Een broodjeaapverhaal (boek),

Door omstandigheden te koop
Op het terrein van een handelaar in tweedehands auto's, ergens in de Verenigde Staten, staat een splinternieuwe auto. Deze prachtige auto is te koop voor het luttele bedrag van vijftig dollar. De oorspronkelijke eigenaar van de auto was ermee naar een stille plek gereden en had zichzelf daar een kogel door zijn hoofd gejaagd. De plek die hij had uitgekozen bleek zo rustig te zijn, dat de auto met zijn lijk erin pas maanden later werd ontdekt. De latere eigenaars van de auto probeerden op vele manieren om de stank van het rottende lijk uit de auto weg te krijgen - ze desinfecteerden hem, rookten hem uit, en lieten hem zelfs opnieuw bekleden - maar uiteindelijk kwamen ze er stuk voor stuk weer mee terug bij de handelaar, omdat het hun niet was gelukt.

BRUN 01505 - The Death Car    BRUN 01505 - The Death Car

Beschrijving

Een nieuwe auto staat voor een heel klein bedrag te koop. Iemand heeft zelfmoord in die auto gepleegd en de stank van het lijk is er niet meer uit te krijgen.

Ethel Portnoy: Broodje Aap. 10e druk, Amsterdam 1992, p. 76

The Death Car