BRAAP065 - Achterstevoren

Een broodjeaapverhaal (boek),

Achterstevoren
Op een koude, regenachtige avond stopte een motorrijder om een lifter mee te nemen. Aangezien er een harde wind stond, ried de motorriider zijn passagier aan zijn jas achterstevoren aan te trekken. Hij hielp hem zelfs nog deze dicht te knopen. Na een tijdje door de stortregen te hebben gereden keek de motorrijder over zijn schouder en zag dat de lifter niet meer achterop zat. Geschrokken maakte hij rechtsomkeert - en ja hoor, al gauw zag hij een groepje boeren staan rond iemand die midden op de weg lag. 'Leeft hij nog?' riep de motorrijder 'Nou, daarnet nog wel' zei een van de boeren, 'maar z'n kop zat verkeerd en toen wij 'm weer terug wilden draaien ging-ie dood.'

TM 6021 - Dood van een motorrijder    TM 6021 - Dood van een motorrijder

Beschrijving

Een lifter valt van een motor af, en de motorrijder gaat terug om hem te zoeken. Maar voorbijgangers hebben de man gedood: omdat hij zijn jas verkeerd om aan had, dachten ze dat zijn hoofd omgedraaid zat, en draaiden het weer 'terug'.

Ethel Portnoy: Broodje Aap. 10e druk, Amsterdam 1992, p.93

Dood van een motorrijder