BRAAP100 - Foute diagnose

Een broodjeaapverhaal (boek),

Foute diagnose
Een vrouw die op het platteland met vakantie was met haar gezin kreeg wat paddestoelen van een boer, die haar verzekerde dat ze ze rauw kon verwerken in de salade die ze voor de lunch wilde maken; ze waren volkomen veilig om te eten.
Toch deed ze er voor alle zekerheid een paar door het eten van haar poes.
Toen ze zag dat de poes net zo rustig rondwandelde als anders, diende ze de paddestoelensalade op.
Enkele uren later zag het gezin vol afschuw dat de poes lag te kronkelen van de pijn. Ze gingen halsoverkop naar het ziekenhuis en lieten hun magen leegpompen.
Toen ze thuiskwamen ontdekten ze dat de poes gejongd had.

BRUN 02110 - The Poisoned Pussycat at the Party    BRUN 02110 - The Poisoned Pussycat at the Party

Beschrijving

Een vrouw kreeg paddestoelen van een boer, die volgens hem veilig waren en zo gegeten konden worden. Voor alle zekerheid probeerde de vrouw ze eerst uit op de poes. Er gebeurde niks, en de hele familie at van de champignons. Enige tijd later zagen ze de poes kronkelen van pijn. Snel gingen ze naar het ziekenhuis om hun maag leeg te laten pompen. Thuisgekomen bleek dat de poes gejongd had.

Ethel Portnoy: Broodje Aap. 10e druk, Amsterdam 1992, p.133

The Poisoned Pussycat at the Party