BRAAP102 - Concreet bewijs

Een broodjeaapverhaal (boek),

Concreet bewijs
Een zeker bedrijf in Holland is gespecialiseerd in de fabricage van massief eiken meubelen. Deze zijn buitengewoon solide en sterk en bovenal erg zwaar. Vorig jaar deed het volgende onjuiste gerucht over dit meubilair de ronde in het land.
Een man, die een eiken tafel van deze fabriek had gekocht, besloot een stukje van een van de poten af te zagen. Zijn zaag brak. Hij ontdekte dat de tafelpoot niet van massief eiken was. Deze was
gevuld met cement.
Hij ging naar de directeur van de meubelfabriek om zich hierover te beklagen en kreeg een grote som gelds aangeboden op voorwaarde dat hij niet verder vertelde wat hem was overkomen.

TM 6004 - Beton in massief eiken meubelen    TM 6004 - Beton in massief eiken meubelen

Beschrijving

Een fabriek gespecialiseerd in het maken van massief eiken meubelen zou beton in de meubelen stoppen om de schijn op te houden dat het massief eiken is.

Ethel Portnoy: Broodje Aap. 10e druk, Amsterdam 1992, p.135

Beton in massief eiken meubelen