BRAAP109 - In zak en as

Een broodjeaapverhaal (boek),

In zak en as
Een Hollandse familie had bloedverwanten die naar Australië waren geëmigreerd. Ieder jaar stuurden deze bloedverwanten hun een pakje met gedroogde Australische vruchten, om een kruidkoek mee te bakken. Een zeker jaar kwam er in plaats van de vruchten een pakje met een
grijsachtig poeder erin.
De Hollandse familie dacht dat het een nieuw soort cake-mix was, deed het door de gebruikelijke ingrediënten heen en at de koek vervolgens op; hij smaakte verrukkelijk. Maar de brief die tegelijk met het pakje had moeten arriveren was vertraagd. Toen hij tenslotte kwam stond er de volgende boodschap in: 'Hebben jullie het pakketje met as ontvangen? Oom had in zijn testament beschikt dat die over het graf van zijn moeder moest worden uitgestrooid.'

BRUN 03155 - The Accidental Cannibals    BRUN 03155 - The Accidental Cannibals

ATU 1339G    ATU 1339G

VDK 1339J* - As van gecremeerde voor specerijen aangezien    VDK 1339J* - As van gecremeerde voor specerijen aangezien

Beschrijving

Een Hollandse familie kreeg altijd een pakje met gedroogde vruchten van familie uit Australië. Dit jaar kregen ze echter een pakjes met grijs poeder erin. Ze dachten dat dit iets nieuws was om in de cake te doen, en iedereen vond de cake verrukkelijk. Achteraf werd de bijbehorende brief bezorgd waarin stond dat het as van Oom verstrooid moest worden over het graf van zijn moeder.

Ethel Portnoy: Broodje Aap. 10e druk, Amsterdam 1992, p.143

The Accidental Cannibals