BAMET066 - Levende have

Een broodjeaapverhaal (boek), maandag 13 mei 1991

Levende have
Op een vliegveld lieten een paar bagagejongens een kist uit hun handen vallen. Ze maakten hem angstig open, om te zien welke schade de val aan de inhoud had toegebracht. En ja hoor, er zat een dode poedel in. Ze waren zo bang hiervan de schuld te krijgen, dat ze een identieke levende poedel wisten te bemachtigen. Deze werd in de kist gedaan. De mevrouw die de kist in ontvangst nam viel flauw van schrik toen de poedel eruit sprong en haar gezicht begon te likken. De kist had ze gebruikt om haar dode hond mee naar huis te nemen.

Beschrijving

Op een vliegveld lieten een paar bagagejongens een kist uit hun handen vallen. Ze maakten hem open, om te zien welke schade de val aan de inhoud had toegebracht. Er zat een dode poedel in. Ze waren zo bang hiervan de schuld te krijgen, dat ze een identieke levende poedel wisten te bemachtigen. Deze werd in de kist gedaan. De mevrouw die de kist in ontvangst nam viel flauw van schrik toen de poedel eruit sprong. De kist had ze gebruikt om haar dode hond mee naar huis te nemen.

Ethel Portnoy: Broodje Aap Met. 1e druk. Amsterdam 1992, p.93

Bron is 'American Notes' in The International Herald Tribune, 13-5-1991.