BAMET086 - Een gegeven paard

Een broodjeaapverhaal (boek),

Een gegeven paard
Ieder jaar kreeg een jong echtpaar op hun trouwdag een cadeautje van de oudtante van de vrouw, en ieder jaar was het iets voor huiselijk gebruik dat de tante zelf had geborduurd: placemats, zakdoeken of pannelappen. Uiteindelijk maakten ze hun jaarlijkse geschenk niet eens meer open, maar borgen het meteen weg. Ze zouden het wel een keer als 'doorgevertje' gebruiken. Aldus geschiedde. Ze gaven het pakje van de oudtante aan de werkster voor haar verjaardag. De volgende keer dat de werkster kwam, bedankte ze hen bijzonder hartelijk.
'Die gastendoekjes waren enig,' zei ze, 'en die vijfhonderd gulden die erin zaten kwamen echt goed van pas. Wat ontzettend lief van jullie! Dat hadden jullie nou niet moeten doen!'

Beschrijving

Een jong echtpaar krijgt ieder jaar op hun trouwdag hetzelfde cadeau van een oudtante. Ze geven hun jaarlijkse geschenk ongeopend aan de werkster. Zij bedankt hen de volgende dag hartelijk voor de gastendoekjes en de bijgesloten vijfhonderd gulden.

Ethel Portnoy: Broodje Aap Met. 1e druk. Amsterdam 1992, p.117