Registratie zal enige tijd duren. Deze functie is in ontwikkeling.

FWOUT063

Een broodjeaapverhaal (boek), 1988 - 1991

Hoofdtekst

Ook werkt het feit dat hamburgers op zulke grote schaal worden gefabriceerd, plus hun zeer neutrale, universeel gelijke smaak, nog allerlei speculaties in de hand. Hier volgt een mooie staalkaart. Hamburgers zouden gemaakt worden van kangoeroevlees, vleesafval (inclusief varkenshuid), van sojabonen, er zou karton in vermengd zitten, men zou er zwerfhond of dito kat in vermalen, enz. Wie die een kat binnenbrengt bij de slachthuizen die leveren aan fast foodketens krijgt een bepaald bedrag per kilo. Dezelfde vleesfabrieken zouden ook dierenvoedsel produceren, met identieke grondstoffen en volgens gelijkaardige procédé's, alleen toevoeging van kleurstoffen zou hier verschil uitmaken. Meer nog: de rode kleur zou verkregen worden door het te vermalen samen met een Mexicaanse spinnensoort (dit is tenminste natuurlijk, zou ik zeggen) (in feite is men er niet naast, want de kleur komt van Zuidamerikaanse kevers). Een andere versie zegt dat de hamburgers stijf staan van de hormonen, of voor 90 percent bestaan uit water (waardoor ze zo gemakkelilk door het lichaam worden opgenomen) of zelfs dat ze met lucht zijn opgeblazen.
Later toen de visburgers in het assortiment werden opgenomen, dachten de marketingjongens: 'Wat is nu eerlijker dan vis?'
Niets, behalve wanneer men gaat beweren dat de vis in werkelijkheid algen zijn waar een visaroma aan is toegevoegd, of dat het walvissen zijn, terwijl die toch beschermd horen te worden, dolfijnen, soja, karton, enz., enz...
De fast-foodketens proberen dus met alle macht te bewijzen dat de waarheid sterker is dan de leugen. Alleen, het kost wel een heleboel geld.

Onderwerp

BRUN 07125 - McDonald's Rumors    BRUN 07125 - McDonald's Rumors   

Beschrijving

Hamburgers zouden gemaakt zijn van allerlei vleesafval, sojabonen, karton, vermalen hond of kat. Dezelfde vleesfabrieken zouden ook dierenvoedsel produceren met dezelfde grondstoffen, echter de kleurstoffen zijn verschillend. Voor de rode kleur zou een Mexicaanse spinnensoort mee vermalen worden. Daarnaast zouden hamburgers stijf staan van de hormonen of juist voornamelijk uit water bestaan. Eenzelfde soort verhalen doet de ronde over visburgers.

Bron

Frank Wouters: Waar gebeurd? Brussel 1991, p.84-85

Commentaar

ca. 1990
McDonald's Rumors

Naam Overig in Tekst

Mexicaans    Mexicaans   

Zuidamerikaans    Zuidamerikaans   

Datum Invoer

2013-03-01 14:46:20