FWOUT071 - Sieraad

Een broodjeaapverhaal (boek), 1988 - 1991

Sieraad
Een vrouw, die zichzelf een trendsetter vond, had in een klein tweedehandswinkeltje een mooie koperen hanger met Chinese karakters op de kop getikt.
Omdat het zo uniek was, droeg ze het constant en al vlug werd het als een deel van haar persoonlijkheid beschouwd. Haar jet-set vrienden vonden het amulet te gek en weldra wilde iedereen er een hebben, maar ze waren niet te vinden.
Tot op een dag de vrouw op een party in de Chinese ambassade was uitgenodigd. Op het feestje werd ze gemeden als een hond met vlooien. Overal waar ze zich probeerde te mengen in een kringetje, stokte het gesprek en werd ze discreet doch beslist buitengesloten.
Ondertussen waren al vijf portiers haar uitnodiging komen vragen. Uiteindelijk werd het mysterie opgelost, toen een bevriend Chinees, na lang aandringen, werd overgehaald haar bronzen amulet te vertalen. Er stond: geautoriseerde prostituée nr. 125.

Beschrijving

Een vrouw koopt een tweedehands hanger met Chineese karakters. Als ze wordt uitgenodigd voor een feest in de Chinese ambassade wordt ze gemeden. Na aandringen wil een bevriend Chinees het amulet vertalen. Er staat: geautoriseerde prostituée nr. 125.

Frank Wouters: Waar gebeurd? Brussel 1991, p.93-94

Chinees    Chinees