Een mop (e-mail), maandag 06 april 1998

Hoofdtekst

Een man gaat voor het eerst zonder zijn vrouw met de slaaptrein naar Zuid-Spanje. Hij zit een boekje te lezen, als als er bij het volgende station een vrouw zijn coupé binnen stapt.
"Wij moeten deze coupé delen. Heeft u daar problemen mee?" vraagt de vrouw.
"Nee hoor," zegt de man, en leest rustig door, af en toe over zijn boekje naar de vrouw kijkend.
Als de avond valt, vraagt de vrouw: "Wil jij boven of onder in het stapelbed?"
De man zegt, dat het hem niet uitmaakt en de vrouw beslist dat zij het bovenbed neemt.
Als ze eindelijk goed en wel in bed liggen, kreunt de vrouw na een tijdje: "Ik heb het koud, wat heb ik het koud."
De man, nog net wakker, hoort dit en zegt tegen de vrouw: "Ik geef je twee keuzes. Eén: of ik haal een deken voor je, dat je het niet meer koud hebt. Of twee: we doen net alsof we getrouwd zijn."
De vrouw antwoordt met licht opgewonden stem: "Laten we keuze twee nemen, we doen net of we getrouwd zijn!"
"Oké," roept de man: "Dan ga zelf die rotdeken maar halen!"
(E-mailbericht 6 april 1998, doorgestuurd door Jeske van Dongen op 14 april 1998)

Beschrijving

Een man een een vrouw moeten een slaapcoupé delen. De vrouw heeft het koud en de man geeft haar de keuze: of hij haalt een deken voor haar, of ze doen alsof ze getrouwd zijn. Opgewonden kiest de vrouw voor het 'huwelijk', waarop de man haar zegt dat ze de deken dan zelf kan gaan pakken.

n.v.t.

Zuid-Spanje    Zuid-Spanje