YPFOE371e - De katechismusfragen

Een mop (boek), woensdag 15 maart 1972

De katechismusfragen
Un jonge hie syn earste seereis makket in doe hi tuuskoom gie hi nei Domeni te fraagopsezen. Domeni frêge wot de jonge allegear leard hi, in di sei: 'Domeni, ik kan et kompas better as Domeni et Onze Vader'. Dot woaë Domeni net jouwe 1 in derom sonnen se et mar es prebearje. Domeni sei et Onze Vader op en de jonge et kompas in et gie allebeie bêst. 'Noe fon achteren nei foaren', sei de jonge in hi sei et kompas sonder haperjen so op. Mar Domeni koe et net rêde mei et Onze Vader in de jonge hie et woon.

1. leauwe.

Onderwerp

SINAT 1793 - Jeder kennt seine eigene Arbeit am besten    SINAT 1793 - Jeder kennt seine eigene Arbeit am besten

Beschrijving

Een jongen had pas zijn eerste zeereis erop zitten als hij voor catechisatie bij de dominee kwam. Toen de dominee vroeg wat hij allemaal geleerd had, zei de jongen dat hij beter het kompas kon lezen als de dominee het Onze Vader. Ze lieten beiden zien wat ze konden. De jongen stelde nu voor om het van achteren naar voren te doen. Helaas de dominee moest opgeven en de jongen won.

Ype Poortinga: De foet fan de reinbôge. Fryske folksforhalen. Baarn [etc.] 1979, blz.363-364

Jeder kennt seine eigene Arbeit am besten