Registratie zal enige tijd duren. Deze functie is in ontwikkeling.

MOP40035

Een mop (e-mail), dinsdag 21 april 1998

Hoofdtekst

De maffia was op zoek naar iemand om de wekelijkse incasso's te doen bij bedrijven die ze 'beschermden'. Omdat de politie ze (te) dicht op de hielen zat, werd er besloten om een dove voor dit werk te zoeken. Want, zo werd er geredeneerd, dan kon hij, als hij werd gearresteerd, niet met de politie communiceren wat hij aan het doen was. Tijdens zijn eerste week incasseert de nieuwe ophaler meer dan $ 50.000. Hij wordt echter inhalig en besluit om het geld te houden en op een veilige plaats te verbergen. De maffia realiseert zich al snel dat het geld te laat is en stuurt enkele maffiosi achter de dove ophaler aan. Ze vinden hem en vragen hem waar het geld gebleven is. De dove kan niet met hen communiceren dus slepen de maffiosi hem naar een tolk die gebarentaal kan.
De tolk gebaart: "Waar is het geld?"
De dove antwoordt: "Ik weet niet waar je het over hebt."
De tolk zegt tegen de maffiosi: "Hij zegt dat hij niet weet waar jullie het over hebben."
Een maffioso pakt zijn pistool en doet dat in het oor van de dove ophaler.
"Vraag hem nu maar eens waar het geld is."
De tolk gebaart: "Waar is het geld?"
De dove man antwoordt: "De $ 50.000 heb ik verstopt in het park. Als je het park binnenkomt onder de vijfde boom aan de rechter kant van het wandelpad."
De tolk zegt tegen de maffioso: "Hij zegt dat ie nog steeds niet weet waar je het over hebt, en dat je de trekker toch niet durft over te halen."
(Doorgestuurd door Jeske van Dongen op 21 april 1998)

Beschrijving

De maffia laat afgeperst geld ophalen door een dove. Deze verstopt het geld, maar wordt door de criminelen gevat. Met behulp van een doventolk moet hij opbiechten. Eerst weigert hij, maar onder bedreiging van een vuurwapen zegt hij waar hij het geld heeft verstopt. De tolk vertaalt dit niet maar zegt: hij weet nog steeds niet waar jullie het over hebben, en hij gelooft nooit dat jullie durven schieten.

Bron

n.v.t.

Commentaar

21 april 1998

Datum Invoer

2013-03-01 14:46:20