Registratie zal enige tijd duren. Deze functie is in ontwikkeling.

MOP40040

Een mop (e-mail), woensdag 06 mei 1998

Hoofdtekst

Een slager is in z'n winkel druk aan het werk. Dan ziet hij dat er een hond in de winkel zit en jaagt hem weg. Enkele minuten later ziet hij dat de hond er weer zit. Hij loopt naar de hond toe en ziet dat deze een briefje in z'n bek heeft. Hierop staat: "1 kilo gehakt, 2 biefstukken, 1 pond varkensvlees a.u.b."
De slager kijkt wat verder en ziet ook nog een briefje van honderd gulden in de bek van de hond. Dus de slager maakt de bestelling klaar, en doet deze samen met het wisselgeld in een plastic zak en hangt die in de bek van de hond.
De slager is erg onder de indruk en omdat het toch al bijna sluitingstijd is, besluit hij de zaak dicht te doen en de hond te volgen. De hond loopt een eindje over de stoep en komt bij een zebrapad. Hij zet de plastic zak neer, springt tegen het paaltje omhoog, drukt op de knop, pakt de zak weer in z'n bek en wacht geduldig tot het licht op groen springt. Zodra dat gebeurt steekt hij over met de slager vlak achter hem.
Dan komt de hond bij een bushalte en begint de dienstregeling te bestuderen. De slagers mond staat wijd open van verbazing. Na op de dienstregeling te hebben gekeken gaat de hond op het bankje zitten. De bus arriveert, de hond loopt naar de voorkant van de bus, kijkt naar het lijnnummer en gaat terug op het bankje zitten. Een andere bus arriveert en opnieuw loopt de hond naar de voorkant van de bus, ziet dat dit de juiste bus is en stapt in.
De slager weet niet meer hoe hij het heeft en volgt de hond de bus in. De bus rijdt een tijdje door de stad, komt in de buitenwijken en op een gegeven moment staat de hond op, gaat op z'n achterpoten staan en drukt op de knop om de bus bij de volgende halte te laten stoppen. De hond stap uit, de boodschappen nog steeds in z'n bek en de slager nog steeds achter hem aan.
Ze lopen een weggetje af en de hond nadert een huis. Hij loopt naar de voordeur en zet de boodschappen neer. Dan loopt hij een paar meter terug, neemt een aanloop en gooit zichzelf tegen de voordeur. Hij wacht even, loopt weer en paar meter terug, neemt een aanloop en gooit zichzelf weer tegen de voordeur. Er wordt nog steeds niet open gedaan. De hond loopt naar het begin van de voortuin, klimt op de muur die hier omheen staat en loopt over de muur naar de zijkant van het huis. Hij komt bij een raam en slaat er met z'n kop diverse keren tegenaan. Hij loopt terug over de muur, springt eraf, loopt naar de voordeur, pakt de boodschappen in z'n bek en gaat zitten wachten.
De slager ziet dat een vent de deur opent en die begint me een partij te vloeken en te schelden tegen de hond!
De slager loopt naar de voordeur en zegt tegen die vent: "Waar ben jij mee bezig, klootzak? Deze hond is een genie. Daar moet je mee naar de tv in plaats van er tegen te staan schelden!"
Waarop de vent antwoordt: "Deze hond een genie? Mooi niet! Dit is nou al de tweede keer deze week dat ie z'n sleutels vergeet!"
(Eindhoven. Doorgestuurd door Jeske van Dongen op 6 mei 1998)

Beschrijving

Een slager verbaast zich over een hond die boodschappen komt doen. De slager achtervolgt de hond, die zich keurig door het verkeer baant. Thuis gekomen krijgt de hond toch op zijn kop: hij is al voor de tweede keer deze week zijn sleutels vergeten.

Bron

n.v.t.

Commentaar

6 mei 1998

Datum Invoer

2013-03-01 14:46:20