Een mop (mondeling), woensdag 27 mei 1998

Petrus beaamt dat die er ook is en hij vraagt vervolgens of de man ook trek heeft in thee.
Ditmaal stemt de man toe.
Petrus klapt in zijn handen en roept: "Mohammed, twee thee!"
[Deze mop wordt op de lagere school verteld door Nederlandse kinderen. Islamitische kinderen vertellen dezelfde mop, maar dan wordt er naar Jezus gevraagd.]
(Amsterdam, 27 mei 1998)

Beschrijving

Een man komt in de hemel en heeft Jezus en Boeddha al gezien. Geïnteresseerd vraagt de man aan Petrus of Mohammed er ook is. Petrus beaamt dat die er ook is en hij vraagt vervolgens of de man ook trek heeft in thee. De man heeft geen trek. De volgende dag vraagt hij weer naar Mohammed, en wederom vraagt Petrus of de man thee wil. Ditmaal stemt de man toe. Petrus klapt in zijn handen en roept: "Mohammed, twee thee!"

n.v.t.

Jezus    Jezus