Een sage (mondeling), zaterdag 10 april 1954

Hoofdtekst

Hjir yn 'e Harkema wenne in feint, dy kom op in nacht fan 'e froulju werom. It wie sahwat 2 ûre en ljocht waer. Doe't er de doar achter him ticht die, seach er in lyts famke. Hy tocht dat it syn susterke Tryn wie.
"Soest my ophelje, Tryn?" frege er.
Mar sy sei neat. Sy gong deselde kant út dy't hy út moest, mar sy bleau in eintsje foar him op rinnen. Doe er oan 't hûs ta wie gong it fanke dat foarby. Hy bleau achter har oan rinnen, hwant hy tochte: "Hjir wol 'k mear fan wite." Sy roannen fierder en fierder. Op 't lêst kommen se by in poel. Dêr gong it fanke yn en sa woarde se wei.
Doe wied er bang woarn en op hûs ta set.

SINSAG 0021 - Begegnung mit nackter Nixe    SINSAG 0021 - Begegnung mit nackter Nixe

Beschrijving

Een man loopt 's nachts na een afspraakje naar huis, en denkt zijn zusje te zien die hem op komt halen. Hij volgt haar al rennend, maar wanneer ze het huis voorbij gaan en het meisje in een poel verdwijnt, gaat hij bang naar huis.

Collectie Jaarsma (archief Meertens Instituut), verslag 23, verhaal 21

Begegnung mit nackter Nixe