Een mop (e-mail), dinsdag 02 juni 1998

Hoofdtekst

Een vrachtwagenchauffeur rijdt op een landweg laat in de avond. Plotseling begeeft zijn vrachtauto het. Om zich heen kijkend ziet hij niets anders dan een oud klooster. Hij heeft geen andere keus dan daar aan te bellen. Hij belt aan en vraagt aan Moeder Overste of hij in het klooster kan overnachten.
Moeder Overste trekt een zeer bedenkelijk gezicht en antwoordt: "Mijnheer, dit is een nonnen klooster, dit is niet gebruikelijk; maar aangezien het laat is, denk ik niet dat ik een andere keus heb."
Ze spreken af dat hij in de hooischuur overnachten mag; op voorwaarde dat hij geen contact zoekt met de andere nonnetjes.
Maar midden in de nacht krijgt de chauffeur toch jeuk in zijn broek; hij besluit op onderzoek te gaan, of er misschien toch een nonnetje is die zijn behoeften kan bevredigen. Hij komt het nonnetje Beatrice tegen en hij vraagt haar of zij niet een keer met hem het hooi wil induiken. Beatrice is een zeer jong en naïef nonnetje, dat wel ergens voor te porren is, en ze besluit toch
maar een keertje een zonde te begaan. De vrachtwagenchauffeur ziet zijn kans waar en rukt zijn condoom tevoorschijn. In alle haast scheurt het regenjasje; waarna Beatrice natuurlijk niet meer wil. De chauffeur legt uit dat hij er een zakdoek om kan winden en dat dit ook geen kwaad kan! Zo gezegd, zo gedaan! De chauffeur geeft Beatrice een beurt die ze haar levensdagen niet zal vergeten en 's ochtends nemen ze afscheid van elkaar.
Jaren gaan voorbij en de chauffeur denkt nog af en toe aan zijn nonnetje Beatrice. Als hij weer eens vlakbij het klooster moet zijn, besluit hij toch nog eens te gaan kijken hoe het met Beatrice gaat. Hij belt aan bij de grote ijzeren poort, die na lang wachten eindelijk opengaat. De chauffeur staat oog in oog met een jongen; zo lelijk als de nacht. Hij heeft één oog, één oor, drie benen, drie oren [sic!] en geestelijk is de jongen ook niet al te helder.
De chauffeur schrikt en kan zich niet inhouden: "Wat is er met jou gebeurd?"
Waarop de jongen antwoordt: "Dit komt er nou van als je door een zakdoek wordt gezeefd!"
(Eindhoven. Doorgestuurd door Jeske van Dongen op 2 juni 1998)

Beschrijving

Een vrachtwagenchauffeur mag in een nonnenklooster overnachten. Hij verleidt er een non, en als het condoom scheurt, speldt hij haar op de mouw dat een zakdoek ook een goed voorbehoedmiddel is. Later keert de man nog eens naar het klooster terug en wordt opengedaan door een lichamelijk en geestelijk gehandicapt kind. De jongen verklaart: dat komt ervan als je door een zakdoek gezeefd wordt.

n.v.t.

Beatrice    Beatrice