Een mop (e-mail), maandag 08 juni 1998

Een boer komt met zijn kar vol met spruitjes bij een pont.
"Ik wil graag naar de overkant," vraagt de boer aan de veerman, "maarre... ik heb geen geld bij."
De veerman denkt effe na en zegt: "Ik zet je over, maar dan moet je drie spruitjes in je kont stoppen."
"Nou," zegt de boer, "dat doe ik dan wel, want ik moet toch naar de andere kant toe."
Dus zo gezegd zo gedaan, de eerste spruit gaat erin... en die veerman lacht zich rot...... de tweede spruit gaat erin en die veerman heeft het niet meer. Op een gegeven moment, die boer wil zijn derde spruitje er in stoppen en begin die boer keihard te lachen.
Die veerman kijkt verbaasd naar die boer en vraagt: "Wat is er nou weer aan de hand? Ik zou hier de grootste lol moeten hebben."
"Ja," zegt die boer, "kijk eens achter mij, daar komt er nog een aan, maar die heeft zijn kar vol met bloemkolen..."
(Eindhoven. Doorgestuurd door Jeske van Dongen op 8 juni 1998)

Beschrijving

Een boer met een lading spruitjes kan de veerpont niet betalen en moet van de veerman drie spruitjes in zijn achterwerk stoppen. De boer schiet in de lach als hij een andere boer ziet aankomen met een lading bloemkool.

n.v.t.