RKOMAFRIES0014 - De Blêdde Klauwers

Een sage (internet), 1975

De Blêddeklauwers

Dit beeld verwijst naar de bijnaam van de bewoners van deze streek.
Suze Boschma-Berkhout, de kunstenares die het beeld heeft ontworpen, werd op 31 mei 1922 te Indramajoe op West-Java (Indonesië) geboren. Na de Tweede Wereldoorlog volgde ze een opleiding aan de Kunstnijverheidschool in Amsterdam. In 1963 vestigde ze zich in Leeuwarden. Zij genoot grote bekendheid door haar vele figuratieve beelden, die op veel plaatsen in Nederland naar historische of literaire personages verwijzen. Beroemd is vooral het beeld dat ze maakte van Bartje (1954), de titelfiguur uit de streekroman van Anne de Vries, dat in Assen staat. Suze Boschma-Berkhout is overleden op 2 juli 1997 op de leeftijd van 75 jaar.

Onderwerp

TM 2602 - Spotnaam voor naburig dorp (stad) of hun inwoners    TM 2602 - Spotnaam voor naburig dorp (stad) of hun inwoners

De inwoners van Mildam worden 'Blêdde Klauwers' genoemd.

Zie onder 'Beeld' voor foto van het standbeeld.