Een sage (mondeling), donderdag 31 maart 1966

Hoofdtekst

Jan Durks wenne yn 'e polder. Hy hie in protte polderfolk ûnder him to stean, dy hâldden yn 'e feanketen ta.
Dat wie fremd folk. Hy bitelle se út. Ien fan dy mannen liet allegear lytse soldaetsjes út 'e hurddobbe komme. Jan Durks sei: "Hwat moat dat?"
Doe hie dy arbeider se ek samar wer ta de hurddobbe yn. Doe sei dyselde us tsjin ien fan syn maten, dy't nei hûs ta soe: "Wolst ek jild ha?"
"Jawol", sei er.
Doe krige er in sekfol jild. 't Wienen allegear sulveren gounen.
Mar doe't hy der in skoft letter ûnderweis even yn seach siet de sek fol mei allegearre núnders.

Onderwerp

SINSAG 0693 - Zauberer lässt Soldaten (Zwerge) unter dem Kamin hervor kommen.    SINSAG 0693 - Zauberer lässt Soldaten (Zwerge) unter dem Kamin hervor kommen.

Beschrijving

Een veenarbeider laten soldaatjes uit een haarddoos komen. Een andere arbeider krijgt een zak met zilveren munten, die later in schelpen zijn veranderd.

Corpus Jaarsma (archief Meertens Instituut), verslag 24, verhaal 4

31 maart 1966
Zauberer lässt Soldaten (Zwerge) unter dem Kamin hervor kommen & SINSAG 0682 Das Gold des Zauberers: es erweist sich als Kupfergeld (Rübenscheiben).

Jan Durks    Jan Durks