Een mop (mondeling), donderdag 31 maart 1966

Hoofdtekst

Yn Aldegea by 't tsjerkhôf ha twa us ien bang meitsje wold. Sy dienen in wyt lekken om en gongen boppe op elkoar stean. Deselde dy't se bang meitsje woenen, hie har raer to fiter. Dy sei: "Twa op elkoar is hiel gewoan, mar dêr ek noch in trêdden boppe op, dat ha 'k noch noait sjoen." Doe naeiden dy twa hurd út.

Beschrijving

Twee mannen wilden een derde aan het schrikken maken door op elkaar en op een kerkhof te gaan staan met een wit laken om zich heen. De derde liet zich niet kennen en zei dat hij nog nooit drie mannen op elkaar had zien staan, waarna de twee eersten het hazepad kozen.

Corpus Jaarsma (archief Meertens Instituut), verslag 24, verhaal 13

Spookspelen: twee witten met een zwarte erop