Een sage (mondeling), maandag 04 april 1966

Hoofdtekst

Greate Mindert wie in ôfgrysliken fretter. Mar Fokke Faber net minder. Dy beiden ha togearre sûnder ligen in kookpot fol bargejirpels opiten. Ien kear hat Fokke Faber pûr allinne in heal skiep opfretten. Mar doe krige er 't sa krap, dat hy treau beide hannen troch it tek en sei - hwant hy praette net fris - : "Fokke ma lucht ha." Dat wurdt nou noch wol út gekheit yn 'e Harkema sein.
Fokke is letter by de heilsoldaten rekke. Hy wie analfabeet en hie ris op in kear by joun op 'e Hazenbergs reden in great ljocht troch de beammen hinne sjoen. Deartroch wied er bikeard sei er, hwant dat kom fan de Heare. Dear wied er salich troch woarn.

Beschrijving

Grote Mindert [Mijndert] en Fokke Faber zijn veelvraten en eten met zijn tweeen een hele kookpot varkensvlees. Fokke Faber eet een heel schaap alleen en krijgt het daar erg benauwd van. Hij wordt later heilsoldaat en ziet een keer in Hazenberg door de bomen een helder licht schijnen. Hij bekeert zich, omdat het licht van de Heer komt.

Greate Mindert [Mijndert]    Greate Mindert [Mijndert]

Fokke Faber    Fokke Faber