Een sage (mondeling), maandag 04 april 1966

Hoofdtekst

Heit hâldde wol fan in slokje. Yn 't bigjin fan 't trouwen kocht er ien yn Kromelle. Dear bleau er nochal even sitten. Doe soed er de jouns nei hûs ta. Mar doe kom him in hountsje
efterop en dat wie net by him wei to slaen. It folge him almar. It paed gong oer de houtsjes, de skeanpaden del.
It hountsje is ûnderweis net wer by him weigong. It folge him op 'e hielen, oan hûs ta. It wie in pleachbist en foar heit in warskôging. Hy hat noait wer yn 'e herberch west.

Beschrijving

Een pasgetrouwde man gaat naar een herberg in Kromelle om wat te drinken. Hij blijft daar lang en moet 's avonds naar huis. Een hondje achtervolgt hem langs het brandhout, over de paden die schuin over landerijen lopen naar beneden. Het hondje is een waarschuwing en zorgt dat de man nooit meer naar de herberg gaat.

Spuktier erschreckt Wanderer (und begleitet ihn)

Kromelle    Kromelle