Een sage (mondeling), donderdag 14 april 1966

Hoofdtekst

Doe't Imke de Jong ûnder tsjinst wie, wienen se skjin mei him forlegen. As er yn 'e cachot siet, gong er samar troch de tichte doar hinne. Sy koenen him noait fêsthâlde. Hy woe graech ûnder tsjinst wei en sy wienen eins ek mar hwat bang foar him. Dat hy krige syn ûntslach. Alle knopen woarden him fan 'e jas ôfsnien, en hy wie yn fjouwer poarten tagelyk sjoen woarn. Sa is er ta Ljouwert útrekke.

Onderwerp

SINSAG 0669 - Zauberer ist an mehreren Stellen zugleich.    SINSAG 0669 - Zauberer ist an mehreren Stellen zugleich.

Beschrijving

Een jongeman wil onder zijn diensttijd uitkomen. Hij onstnapt steeds uit de gevangenis door een dichte deur, en drijft iedereen tot wanhoop. Toen hij afzwaaide, sneed men de knopen van zijn jas en is hij op vier plaatsen tegelijk gezien.

Zauberer ist an mehreren Stellen zugleich

Imke de Jong    Imke de Jong