Een sage (mondeling), september 1950

Hoofdtekst

Op in nacht kom in feint fan 'e faem werom. Dy faem wenne yn Twizel. De feint wie sahwat tusken it Heideloantsje en de Kloksheide. Doe kom him in âld-minske tsjin. De feint sei: Goe-joun. Mar it âld-minske sei neat werom. Hy sei noch us: goe-joun. Mar sy sei noch neat. Doe draeide er him om.
It âld-minske wie in frou yn it swart mei lange rokken oan. Sy sweefde sûnder fuotten. De feint makke hastich dat er fuortkom, doe't er dat seach.

SINSAG 0580 - Andere Hexenkünste    SINSAG 0580 - Andere Hexenkünste

Beschrijving

Een vrijgezelle jongen gaat naar huis nadat hij bij een meisje in Twizel [Twijzel] is langsgeweest. Als hij terugloopt, ziet hij een oude vrouw. Hij groet haar, maar ze zegt niets terug. Hij groet haar nogmaals, weer zonder antwoord. Dan ziet hij dat ze zweeft. Hij maakt dat hij wegkomt.

september 1950
Andere Hexenkunste