Een sage (mondeling), zondag 15 mei 1966

Hoofdtekst

Op in kear gongen myn pake en Albert Scholte togearre to jeijen. Albert Scholte skeat in hazze. Dy hazze die twa slaggen oer de kop. Doe sei pake: Nou sil ik aenst ien sjitte, dy't trije slaggen oer de kop docht. Doe skeat er in hazze, mar dat wie Rikele Myt, dy't har yn in hazze foroare hie.
Rikele Myt wie in tsjoenster. Dy hazze die trije slaggen oer de kop yn in sângat. Doe't se der by kommen, wie de hazze fuort.

Onderwerp

SINSAG 0592 - Hexentier kann nicht getroffen werden    SINSAG 0592 - Hexentier kann nicht getroffen werden

Beschrijving

Twee mannen gaan jagen. De ene schiet een haas die tweemaal over de kop vliegt. De tweede man schiet een haas die, zoals voorspeld, driemaal over de kop vliegt. Als ze die haas gaan halen, blijkt hij verdwenen. Het was een tovenares die zich in een haas had veranderd.

Corpus Jaarsma, verslag 40, verhaal 2 (archief Meertens Instituut)

Hexentier kann nicht getroffen werden