Een mop (mondeling), dinsdag 01 september 1998

Hoofdtekst

"Een Belg wordt op de snelweg in Nederland aangehouden door een politieagent. De politieman loopt op de Belg af en zegt: "Meneer, u heeft geen koplampen in uw auto zitten". De Belg schrikt duidelijk en belooft bij het eerstvolgende benzinestation lampjes te kopen. Na zo'n 70 kilometer ziet de politieagent de Belg echter weer, en weer zonder lampen. Nu wordt hij toch wat ongeduldig en stapt ferm op de Belg af. De Belg blijft echter kalm en zegt: "Maar meneer agent, op de deur van het pompstation stond 'Halo geen lampjes'"". (Opgetekend op 1-9-98 tijdens een telefoongesprek door Elise de Bree)

Beschrijving

Een Belg op de snelweg krijgt van de politie te horen dat hij koplampen voor zijn auto moet aanschaffen bij het eerstvolgende pompstation. De Belg belooft dit te doen. De politieagent ziet de Belg weer, vlak na een tankstation. Hij heeft nog steeds geen koplampen. De politieman houdt hem aan en vraagt waarom hij ze niet gekocht heeft. De Belg antwoordt dat er op de deur van het station stond: Halo geen lampjes.

geen

Belg    Belg