Een mop (mondeling), zaterdag 05 september 1998

Hoofdtekst

Ik liep de grens over, naar België, en toen ik daar was, zag ik een man die bezig was zijn huis te schilderen. Het vreemde was dat hij het dakraamkozijn aan het schilderen was, maar zijn verf op de grond had staan. Elke keer liep hij van de ladder naar beneden, haalde een likje verf op, en ging weer naar boven. Ik vroeg hem waarom hij de verf beneden had staan, als hij toch boven moest schilderen. Toen keek hij mij aan alsof ik dom was, en zei: "Maar meneer, dit is toch grondverf!""

Beschrijving

Een Belg is een dakraamkozijn aan het schilderen en staat dus op een ladder te schilderen. Hij gaat elke keer de ladder af om uit de pot verf die op de grond staat, een lik te halen. Hij laat de verf op de grond staan omdat het 'grondverf' is.

geen

Belg    Belg